janssensinmalawi.reismee.nl

De laatste week in

11 maanden leek zo lang, maar ineens zitten we al in de laatste werkweek! De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. We beginnen steeds meer te beseffen dat we hier een hoop achter gaan laten en dat het waarschijnlijk weer erg wennen zal zijn in Nederland. Maar aan de andere kant kunnen we niet wachten om familie en vrienden weer in het echt te zien. Bovendien hebben we ook wel weer zin in de Nederlandse luxe. Op moment van schrijven hebben we net weer stroom, maar er komt nu geen water uit de kraan...

De afgelopen weken hebben we gebruikt om nog volop te genieten van het mooie land dat Malawi is. Zo zijn we twee keer Mount Mulanje op geweest. We hebben nu op een na alle hutten gezien! We zijn met zn tweeën naar Thuchila hut geweest (+ guide), voor de eerste keer zonder andere Nederlanders erbij. We gingen snel en konden bij de hut lang genieten van de heerlijke rust. Onder het genot van een maaltijd (zelf gekookt op een vuur, zoals dat in elke hut gaat) keken we naar de prachtige zonsondergang. We hadden de hut voor onszelf en kozen ervoor om onze matjes bij het vuur te leggen, lekker warm! De volgende ochtend gingen we weer naar beneden, waarbij we prachtige uitzichten hadden. Het bleek dat we weer erg snel waren, dus voor we het wisten waren we beneden.
Onze benen kregen een aantal dagen rust, maar toen gingen we opnieuw omhoog. Deze keer met David en Marleen en hun kinderen. Een van hun kinderen is 2 jaar, dus die werd op de rug getild. Konden wij ook vast oefenen voor over een paar jaar ;) Het was een lange tocht, met onderweg een aantal ladders om op te klimmen. We kwamen allemaal nat bij de hut aan, vanwege regen en de dichte mist waar we doorheen liepen. Dit weer maakte het wel een heel mooie tocht! 's Nachts bleken er ratten in de hut actief... Gelukkig hoorden wij dit pas de volgende ochtend, maar David en Marleen hebben niet veel geslapen. Ach, snel vergeten en door naar de volgende hut! Een eindeloos lange tocht (vooral voor een kind van net 5 jaar die alles zelf loopt), maar wel door prachtige natuur! Het plateau op Mount Mulanje is eigenlijk niet echt een plateau te noemen, want het gaat nog flink op en neer. Een hele overwinning toen we bij de hut aankwamen. De volgende ochtend een steile tocht naar beneden, niet zonder gevaar. Het was erg vochtig, dus ook heel glad. Halverwege liepen er nog honderden bijtmieren, toen bleek dat we toch ineens heel snel konden lopen... Na opnieuw een flinke tocht waren we eindelijk beneden. Frank heeft hier nog wat voetbalshirts weggegeven aan de guide en de porters, daar waren ze erg blij mee. De guide zal de volgende keer waarschijnlijk in een Ajaxshirt te zien zijn.

Op 27 mei was Esther jarig. Een heel feestelijke dag, daar zorgden de kinderen wel voor! De klas werd versierd, de kinderen zongen en hadden heel veel cadeaus gemaakt. 's Avonds zijn we met de Nederlandse gezinnen uit eten geweest bij de pizzeria. Een plek waar wij graag komen en de eigenaar ons inmiddels dus ook goed kent. Aan het eind van de avond kwam hij dan ook nog met een cadeau aanzetten: een houten bakje met Malawi Mulanje Pizza. Een mooi aandenken aan een mooie dag!

Inmiddels zijn de citotoetsen in de klas afgerond en gaan we echt richting een einde van het schooljaar. Het is bijzonder om de kinderen een jaar van zo dichtbij te volgen. Ze hebben veel geleerd het afgelopen jaar en het is een gek idee dat we ze straks achterlaten. Gelukkig komen er in augustus een leuke nieuwe juf en meester! Voor nu gaan wij nog genieten van de tijd die we hier hebben.

Tot snel!

Mirella

Mooie verjaardag😍
Geniet nog even een goede reis terug!

Tineke

Een mooi verhaal over weer een beklimming van de Mount Mulanje en Esther haar verjaardag, nog van harte gefeliciteerd. Geniet van de laatste dagen 🙂 en een goede reis naar huis ✈.

Nel N.

Wat een onvergetelijke herinneringen hebben jullie gemaakt!
Goede terugreis en suc6 met het aclimatiseren in Nederland!

Cockie

Klinkt als een mooie afsluiting.
Geniet nog van de laatste dagen en een goede reis terug. Ik zal jullie verhalen missen

Thea

Wat een avontuur en wat een mooie natuur goede reis terug naar Nederland

Eveline Hoekstra

Wat een veelheid aan bijzonder avonturen!
Mooi afscheid en goede thuisreis! grts.

Pleun

Heel leuk om nog even met jullie mee te kunnen genieten. Heel veel plezier met de laatste momenten in het prachtige Malawi!🧡🌞 Groetjes Pleun